Wie is Sandra Goos?

Mijn naam is Sandra Goos, geboren in 1978 te Deurne (Noord-Brabant).

Na de basisschool heb ik de Hogeschool balletacademie gevolgd in Venlo. Hierna de Musical Dans Theater opleiding in Tilburg. Het was 9 jaar lang mijn passie om danseres te worden. Dansen was voor mij alles, alle keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb waren erop gericht danseres te worden.

Door deze zeer intensieve opleiding en trainingen liep ik in het jaar 2000 een ernstige heupblessure op. Tijdens de revalidatie hiervan, die meer dan een jaar duurde, stond ik voor een keuze om de sportbranche in te gaan. Omdat ik destijds werk aangeboden kreeg op een sportschool als dans-docent was dit voor mij een logisch vervolg.

In 2000 begon de fitness-/sport-branche volwassen vormen aan te nemen; groepslessen en motivatie werden belangrijker. Hierdoor kwamen er steeds meer lessen gericht op het motiveren van sporters, o.a. steps, aerobics en yoga. Ik had besloten om mijn danservaringen te delen in de sportbranche.

Tijdens deze periode heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd. De AALO Aerobic Master Opleiding heb ik afgerond met een"Presenter prijs". Ik ben me specifiek gaan verdiepen in het lesgeven. Uiteindelijk ben ik voor een landelijke brancheorganisatie "ClubJoy", Dans en Yoga programma's gaan schrijven en heb ik opleidingen gegeven voor vele clubs in de Benelux.

De verdieping in de yoga, hierin ligt mijn allergrootste passie, wil ik delen met elke sporter. Het fascineert me enorm wat je met het resultaat van yoga kan bereiken. Met deze wetenschap ga ik er vanuit dat het lichaam op meerdere disciplines bekeken kan worden. Daarom ben ik in 2004 gestart met de vier jarige Yoga Docente opleiding "De Blikopener" in Tilburg en heb deze met veel passie en plezier afgerond in 2008.

Na jarenlang verschillende sport, dans, yoga en pilates lessen te hebben gegeven, kreeg ik steeds meer interesse in de mens en het menselijk lichaam. Het werd me steeds duidelijker dat klachten/ziektes niet alleen ontstaan door klachten op fysieke niveau, maar ook op emotioneel en mentaal niveau.

Mijn enthousiasme werd enorm gewekt door voetreflex. Om hier meer verdieping in te krijgen ben ik in 2009 gestart met de erkende HBO opleiding 'Voetreflex plus'. De missie van de opleiding spreekt me erg aan: samenwerking en eenheid creëren, zowel tussen de Chinese geneeskunde, de Westerse alternatieve natuurgeneeskunde , de regulaire geneeskundige en de regulaire geneeskunde denk- en werkwijze.

Na drie jaar ervaring opgedaan te hebben in dit prachtige vak ben ik met trots in 2013 officieel gestart met mijn eigen praktijk in Eersel. Tevens heb ik mijn opleiding als voetreflex therapeut afgerond.

Zowel in mijn lessen als in mijn praktijk is het mijn belangrijkste doel om op een prettige wijze aan de gezondheid, vitaliteit en ontspanning van het lichaam te werken. Het lichaam in balans brengen, zodat het bijdraagt aan een vrolijk, gezond en bewust leven! Genieten is daarbij mijn motto!!