Mijn werkwijze!

Tijdens de eerste behandeling wordt er een intake formulier ingevuld en bespreek ik met u kort de klacht door. Vervolgens krijgt u een ontspanningsmassage. Dit ter kennismaking van een voetreflexmassage. De eerste behandeling duurt in totaal ongeveer een uur en een kwartier.
Om inzicht te krijgen in de klacht en hoe deze zich gevormd heeft, komt in het intakegesprek aan de orde: het medisch verleden, medicijngebruik, aard van de klacht, persoonlijke situatie en het voedingspatroon. Hier wordt naar gekeken tijdens de tweede behandeling.

Daarna wordt de voet in kaart gebracht. Dit gebeurt door het systematisch bewerken van de voeten, op zoek naar blokkades en gevoelige plekjes. Deze kenmerken vertellen iets over de gesteldheid van het lichaam. Aan de hand van deze gegevens wordt in overleg met u een doelstelling en een behandel-plan opgesteld. Deze eerste behandeling duurt ca. 1 ½ uur tot 2 uur.

Het aantal vervolgbehandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht. Chronische klachten vragen vaak meer tijd om te genezen. Doorgaans moet u rekening houden met 8 tot 10 behandelingen.
Bij acute klachten kunt u al baat hebben na 4 tot 5 behandelingen.

Om  de therapie goed op gang te brengen, is een wekelijkse behandeling aanbevolen. Afhankelijk van het resultaat ontstaat er meer tijd tussen de behandeling. Dit gaat altijd in overleg.